Pcs-Europe

Neem contact met ons op 079 - 362 11 44 Inloggen

Voedselveiligheid & hygiëne volgens AIB-norm

Binnen de voedingsmiddelenindustrie is het waarborgen van voedselveiligheid en hygiëne van groot belang. PCS-Europe voert ongedierte-inspecties en audits uit volgens de AIB-normering (American Institute of Baking). Een wereldwijd erkende en strenge norm voor het borgen van voedselveiligheid en hygiëne. 

De nadruk bij de AIB-norm ligt in het waarborgen van de voedselveiligheid op procesniveau. Er wordt gecontroleerd op o.a. ongediertebestrijding, schoonmaak, onderhoud, orde, hygiëne en netheid en hierop worden werkzaamheden uitgevoerd. Een risicoanalyse met onderbouwing van uit te voeren werkzaamheden ontbreekt hierin niet. 

IPM - Integrated Pest Management

Vanuit de AIB-norm is een IPM-programma een vereiste. Met dit programma, dat bestaat uit beoordelen, monitoren en managen, wordt de activiteit van ongedierte geïdentificeerd, preventief aangepakt en bestreden. 

De nieuwste versie van de AIB-norm is 1 januari 2017 uitgerold. Inspecties worden dan ook volgens de nieuwste norm uitgevoerd. Bent u al klant? Indien nodig, kijken we samen wat dit betekent voor uw specifieke situatie.  

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de AIB-norm of onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op:

079-362 1144  of  mail ons