Pcs-Europe

Neem contact met ons op 079 - 362 11 44 Inloggen
10 okt 2016

Hoe voorkom je als ondernemer overlast van muizen

Wanneer het buiten kouder wordt trekken muizen en andere knaagdieren snel naar binnen toe op zoek naar een warm plekje. Een plekje waar ze kunnen overwinteren, nestjes kunnen leggen en gemakkelijk aan voedsel kunnen komen. Dit klinkt heel schattig maar eigenlijk vormt dit een groot probleem. Zeker als ondernemer zit u niet te wachten op de familie muis!

Gezondheidsrisico's en schade 

Muizen zien er uit als schattige beestjes maar brengen gezondheidsrisico’s met zich mee. U moet er niet aan denken om als ondernemer muizen door de keuken, magazijn, productieruimte of zelfs speelruimte te zien lopen. Daarnaast vreten ze o.a. meubilair, voedsel en bekabeling aan wat voor veel schade kan zorgen.  

Voorkomen en bestrijden

Muizen voorkomen is erg lastig, maar u kunt in ieder geval op een aantal dingen letten:

  • dicht kieren/gaten in muren
  • zorg voor een goede hygiëne. Plaats voedsel in metalen, glazen of  hard plastieken voorraadpotten.
  • plaats afvalzakken in een goed gesloten bak
  • voorkom zoveel mogelijk rommel, zodat de muis dit niet als nestmateriaal kan gebruiken

Wanneer u al overlast ondervindt van muizen dan is het verstandig om de doe-het-zelf trucs achterwegen te laten. Deze hebben niet tot nauwelijks effect. Zeker bij uw bedrijf is het belangrijk om een muizenprobleem grondig aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan 24/7 monitoring met eMitter. Deze handige vorm van real-time controle zorgt ervoor dat muizen en andere knaagdieren worden gedetecteerd en bestreden. Een zeer efficiënte manier van bestrijding dus, die bedrijfsklaar wordt opgeleverd. 

Laat bestrijding van muizen en andere knaagdieren door PCS-Europe over. De eerste bedrijfsinspectie is bij ons altijd gratis. 

Bel: 079 - 362 11 44 of mail ons