Pcs-Europe

Neem contact met ons op 079 - 362 11 44 Inloggen
23 mei 2017

Veel overlast van wespen verwacht deze zomer

Komende zomer wordt er veel overlast verwacht van wespen. Er worden momenteel binnen heel Nederland veel wespenkoninginnen waargenomen, voornamelijk binnenshuis. Door een warme maand maart zijn de wespenkoninginnen vroeg uit hun winterslaap ontwaakt. Normaal gesproken ontwaken ze pas halverwege maart. Ook worden er relatief veel mannetjes (darren) gesignaleerd. Er wordt hierdoor een langgerekte overlastperiode verwacht. Lees hier meer over op Nature Today. 

Hoe kunt u zich hierop voorbereiden? 

Wespen zijn op zich nuttige beestjes, ze vangen ontzettend veel kleine insecten. Maar een wespennest op een plek waar u er last van kan ondervinden is niet leuk. Daarom is het goed om na te gaan of er bij u een wespennest in de buurt zit. Kijk in de schuur, op zolder, in spouwmuren of op de grond of u al activiteiten van wespen ziet. Denkt u een wespennest te herkennen, en zit deze op een plek waar u er last van heeft? Neem dan contact op met een ongediertebestrijder. 

Veel wespen bij uw huis, hier een aantal tips:

  • Sluit vuilcontainers en afvalemmers
  • Plaats horren in open ramen en deuren
  • Sluit nooit de uitvliegopening van het wespennest
  • Vermijd hele zoete etenswaren
  • Maak geen slaande bewegingen naar de wesp

Wespenbestrijding

Voor het bestrijden van wespen en verwijderen van wespennesten kunt u bij ons terecht. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Bel   of Mail