Pcs-Europe

Neem contact met ons op 079 - 362 11 44 Inloggen

Bedwantsen herkennen en bestrijden

PCS Europe - Bedwantsen bestrijding

Bedwantsen - ook bekend als bedbugs of wandluizen - zorgen voor veel overlast en zijn een steeds vaker voorkomend ongedierte. Ze komen met name voor in bijvoorbeeld hotels, bungalowparken of in het openbaar vervoer (trein,bus). Deze plekken hebben te maken met een hoge doorstroom van reizigers die deze insecten gemakkelijk mee vervoeren in kleding en bagage. 

Bedwantsen herkennen

Bedwantsen zijn het meest te vinden in de slaapkamer. Hier kunnen ze zich gemakkelijk verstoppen in o.a. kieren en naden van matrassen, bedframes en hoofdeinden, beddengoed en tapijt. Maar ook meubels en andere goederen kunnen een goede verstopplek zijn voor deze hardnekkige beestjes. 

Vanwege het kleine postuur zijn de bedwantsen nauwelijks op te merken. Als ze niet gegeten hebben zijn ze vrij plat/ovaal en hebben een lichtbruine kleur. Wanneer ze zich hebben volgegeten worden ze ronder en zijn ze roodbruin van kleur.

Bij een flinke plaag kunnen een aantal dingen opvallen:

  • Minuscule bloedvlekjes, dit zijn de uitwerpselen van de bedwantsen.
  • Vervellingshuidjes, bedwantsen vervellen tot wel 5 keer voordat ze volwassen zijn.
  • Eitjes, deze liggen meestal vlakbij het nest tussen scheuren en naden.
  • Zoete geur, bedwantsen verspreiden een misselijkmakende, zoete geur.

Gevolgen voor u en uw omgeving

  • Bedwantsen kunnen bijten, hierdoor kunnen jeuk en zwellingen ontstaan.
  • Sommige mensen kunnen een allergische reactie op de beestjes hebben.
  • Ze zijn gemakkelijk over te brengen naar andere locaties, omdat ze meereizen in o.a. kleding, meubels en bagage.
  • Imagoschade van uw hotel op het gebied van hygiene.

Wat kunt u zelf doen?

Heeft u last van een bedwantsenplaag in uw hotel, horeca-onderneming of bedrijfspand? Versleep uw goederen zo min mogelijk. Bedwantsen verspreiden zich bijvoorbeeld door transport van meubelen en verpakkingsmateriaal (ook uit de tropen). Verplaats dus nooit goederen vanuit een besmet vertrek! 

Bedwantsen bestrijden 

Om overlast van de bedwants te verhelpen kunt u het beste de hulp van een professionele bestrijder inschakelen. Een bedwantsenplaag is hardnekkig en laat zich niet zomaar bestrijden met doe-het-zelf-middelen. Denkt u last te hebben van een bedwantsplaag, maar bent u hier niet zeker van? Vraag vrijblijvend een eerste ongedierte inspectie aan of vul het contactformulier in. Ons gediplomeerd personeel gaat grondig en effectief te werk! 

Neem contact met ons op