Pcs-Europe

Neem contact met ons op 079 - 362 11 44 Inloggen

Papiervisjes

Vaak worden ze met elkaar verward het papiervisje en het zilvervisje. De verschillen zijn op het eerste oog niet goed te zien maar de schade die het papiervisje aanbrengt is aanzienlijk groter dan van het zilvervisje.

Hoe herken je papiervisjes 

Papiervisjes eten met name cellulose, dat zit onder andere in papier, behang, lijm, katoen, linnen, maar ook shampoo en scheerzeep. In een magazijn of opslag kunnen kartonnendozen vraatsporen bevatten en op kantoor is alles van papier niet veilig. De papiervis houdt van warme en droge plekken, denk aan keukens, kantoren of magazijnen. Ze hebben een grijsachtige kleur met wat spikkels en de lengte van deze kruipers is ongeveer 15mm lang. 

Papiervisjes voorkomen

Er zijn een aantal manieren om papiervisjes zo veel mogelijk te voorkomen:

  • boeken, kranten en andere papieren zoveel mogelijk opbergen in afgesloten kunstof bakken
  • een doorgesneden rode peper die papiervisjes aantrekt en vervolgens vergiftigt
  • een laurierboompje – dat onaangenaam ruikt
  • ventileer de ruimte(n) waarin de papiervisjes zich bevinden
  • dicht naden en kieren 

Papiervisjes bestrijden 

De verspreiding van papiervisjes kun je gedeeltelijk zelf voorkomen. Toch is dit ongedierte zeer hardnekkig en kunnen ze goed overleven als de omstandigheden daar gunstig voor zijn. Heeft u last van papiervisjes? Wij komen graag bij u langs voor een inspectie of behandeling. Voor bedrijven is de inspectie volledig kosteloos. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact met ons op