Pcs-Europe

Neem contact met ons op 079 - 362 11 44 Inloggen

Ratten bestrijden

Net als een muizenplaag vormt een rattenplaag een groot gezondheidsrisico. Ratten kunnen verschillende ziekten en bacteriën bij zich dragen en nemen teken, mijten en vlooien met zich mee. U wilt toch ook de hygiene binnen uw bedrijf waarborgen? Wij weten hoe! 

Ja, ik wil rattenoverlast voorkomen!

Als de omstandigheden gunstig zijn dan kruipen ratten gerust door uw magazijn of horeca gelegenheid. Dit is zeker niet bevorderlijk voor de gezondheid, laat staan uw portemonnee (hoge kostenpost door schade aan goederen en voedingsmiddelen)!

Hoe herken je een rattenplaag?

Ratten PCS-Europe Ongediertebestrijding Ratten zijn behendige klimmers en knagen of kruipen zich een weg door gaten en kieren in muren. Waar kunt u op letten om een rattenplaag te herkennen. 

  • de ratten daadwerkelijk zien lopen of klimmen
  • krassende geluiden in muren en op daken
  • uitwerpselen op voorraden, in hoeken van bijvoorbeeld de keuken, op het aanrechtblad, etc.
  • knaagschade aan verpakkingen, materialen en kabels
  • een sterke ammoniak-achtige geur

Hoe kun je ratten voorkomen?

Als ratten de kans krijgen dan vinden ze gemakkelijk een weg naar binnen. Het is dus zeer belangrijk om uw bedrijfspand, magazijn of horeca gelegenheid goed af te schermen. Wat kunt u zelf doen?  

  • Alle mogelijke toegangen dichten, zorg voor goed sluitende deuren
  • Indien mogelijk: maak voedsel onbereikbaar voor ratten 
  • Afvalbakken goed afsluiten
  • 25 cm brede, gladde stroken op buitenmuren

Rattenbestrijding voor particulieren

Heeft u in uw omgeving, openbare ruimten of eigen huis, overlast van ratten? Maak dan eerst een melding van overlast bij uw gemeente. Mocht u overlast melden in uw eigen huis of tuin, dan kan het zijn dat de gemeente u niet verder kan helpen. U wordt dan doorverwezen naar een professionele ongediertebestrijder. Meer weten over onze rattenbestrijding?

Neem contact met ons op

Rattenbestrijding voor uw bedrijf

Vaak is de doe-het-zelf methode niet voldoende toereikend om ratten tegen te gaan, laat staan milieu- en diervriendelijk. Schakel dan ook een professionele ongediertebestrijder in om de klus voor u te klaren. PCS Europe werkt op een efficiënte manier en volgens de juiste wet- en regelgeving. Daarnaast maken wij gebruik van de laatste innovaties op het gebied van bestrijding, denk hierbij aan IPM. Voor bedrijven is een eerste ongedierte inspectie geheel gratis! 

Vrijblijvende eerste inspectie aanvragen

 

PCS Europe Rentokil

PCS Europe brengt bedrijfsactiviteiten vanaf 1 december 2018 onder bij Rentokil Pest Control. Lees hier het volledige persbericht en wat dit voor u betekent.

Lees persbericht