Pcs-Europe

Neem contact met ons op 079 - 362 11 44 Inloggen

Wespen

In de zomerperiode hebben we er allemaal wel eens mee te maken, wespen. In de buurt van het terras (horeca gelegenheden), in de tuin (bossen), om uw huis (in de spouwmuur) of nabij uw bedrijf (boerderijen) is de kans op een wespennest groot. Tijdige professionele bestrijding van wespen is van groot belang. 

Wespenbestrijding aanvragen

Wespennest herkennen

De konigingwesp begint de bouw van het nest in het voorjaar en zoekt hiervoor vaak beschutte plekken op. Een aantal voorbeelden zijn bomen, tussen spouwmuren of in de grond. Het nest is gemaakt van gekauwd hout (lijkt bijna op papier) en heeft een rond-achtige vorm en grijze kleur. Er kunnen zich wel duizenden wespen in een nest schuilhouden. Vliegen er veel wespen rond dan kan het zijn dat u een wespennest in de buurt heeft.

Wespen bestrijden of wespennest verwijderen? 

Wespen moeten tijdig bestreden worden, het liefst al voor de zomer. Wespen vermeerderen zich namelijk niet alleen heel snel maar worden naarmate de tijd vordert steeds aggressiever. Hoe meer wespen en hoe aggressiever zij zijn, deste lastiger het is om ze te bestrijden. Doe dit ook zeker niet zelf, want dit kan erg gevaarlijk zijn! Als alle wespen bestreden zijn dan kan het nest verwijderd worden.

Wespen PCS-Europe Wat kan ik doen tegen wespen?

  • Horren in open ramen en deuren
  • Gesloten vuilcontainers en afvalemmers
  • Nooit de uitvliegopening van het nest dicht stoppen

Heeft u professionele hulp nodig bij het bestrijden van wespen? 

Neem contact met ons op voor meer informatie, of plan een inspectie in. Voor bedrijven is de inspectie geheel gratis. 
Vul het contactformulier in of bel ons op: 079 - 362 11 44 

Neem contact met ons op