Geld besparen door korter te douchen

Je weet hoeveel water je nodig hebt om een douche of bad te doen, maar wat je niet weet is dat je daarmee ook geld bespaart. Stel je voor dat je elke dag één keer korter doucht dan nodig is: in twee weken ben je zo’n 20 euro kwijt. Dat betekent bijna €200 per jaar! Als jouw bedrag hoger is dan €200, kun je er wel inkomen uit halen door langer te douchen, maar vergeet niet dat dit ook extra water verbruikt. Houd dus meteen rekening met de mogelijkheden die een kortere douche of baddeur biedt voor financiële besparing!

Wat is de voorkeur van jou?

Je kunt je uitsluitend laten inspireren door je eigen lichaamsgevoel. Is douchen belangrijk voor je en vind je het prettig om in bad te zijn of juist niet? Of is het misschien wel degelijk belangrijk, maar moet dat dan wel elke dag?

Douchen in 5 minuten of korter?

Je doucht in 5 minuten en je hebt daar totaal geen invloed op je gezondheid van. Ga je liever lang douchen of is korter wel het goede plan? Jouw keuze bepaalt waar je geld bespaart.

Korter douchen is voordelig:
– Je bespaart energie: Kort douchen verbruikt minder water dan lang douchen, wat betekent dat je meer energie hebt om andere dingen te doen.
– Het is prettiger voor je huid: Er zit minder stinkende olie in korte douchegelegenheden dan in langere. Hierdoor kan de huid droog blijven, wat voorkomt dat haar vette laagje verdwijnt.

Tips voor korter douchen

Het is mogelijk om geld te besparen door korter te douchen. Hieronder vind je een aantal tips die je kan gebruiken om dit effectief uit te voeren.

1. Kies voor een goede douchecabine

Er is niet één goede manier om korter te douchen, maar wel verschillende soorten douchecabines. Kies voor een cabine die hogere waterdrukken heeft en waarin de warmte sneller circuleert. Dit zorgt ervoor dat je meer water verbrandt en hierdoor ook meer geld bespaart.

2. Ontdek de voordelen van elektriciteitsdraadwaterkoeling

Elektriciteitsdraadwaterkoeling staat als een van de voordeligste manieren overdouchen op het gebied van energiebesparing. Door elektriciteitsdraadwaterkoeling draag je bij aan de duurzaamheid van onze verbruiksvraag en bespaar je zo opleidingstijd, gas en brandstof! Het is daarnaast ook nog steeds mogelijk om kortsluitingen te voorkomen door je douche in te schakelen op een gestandaardiseerd systeem.

3. Koop een wekkertje!

Wekkertjes zijn een erg voordelige manier om korter te douchen. Door deze apparaatjes aan je douchekraan te hangen. Hierdoor bespaart je op het gebied van energie en water. Een wekkertje kost ongeveer €50.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *